Зазвичай портативні колонки не сприймаються, як надто преміальні пристрої. Головні вимоги до них – мати гарну автономність та захист від вологи й пилу, щоб можна було використовувати їх десь на відпочинку. Втім, коли за роботу беруться такі компанії, як Bang & Olufsen, портативні колонки легко потрапляють до топ-сегменту.

Портативну колонку Bang & Olufsen Beosound A5 оцінили у $1049

Компанія презентувала нову модель Beosound A5. Її створювали разом із дизайнерами з GamFratesi. Пропонуються дві версії колонки: Nordic Weave (алюмінієвий верх та низ, ручка зі світлого дуба та панелі з плетеного паперового волокна) і Dark Oak (елементи з чорного антрацитового алюмінію, ручка з темного дуба та решітка динаміка відповідного кольору).

Попри використання таких матеріалів, B&O заявляє, що Beosound A5 має захист згідно з класом IP65, тож її цілком можна використовувати на природі. Звісно, якщо захочете виносити надвір колонку за $1000.

Ще однією цікавою особливістю Beosound A5 є її модульна конструкція. Компанія каже, що обрала таку конструкцію, щоб динамік можна було легко відремонтувати, подовживши термін служби пристрою. Компанія також планує продавати додаткові панелі з інших матеріалів і кольорів для можливості кастомізації.

Beosound A5 працює на програмному забезпеченні Mozart, яке дозволяє компанії з часом додавати нові функції як для аудіо, так і можливостей підключення. Mozart також здатне об’єднувати дві колонки A5 в стереопару та інтегрувати пристрій у багатокімнатну композицію.

Портативну колонку Bang & Olufsen Beosound A5 оцінили у $1049

Компанія стверджує, що Beosound A5 є її найпотужнішою портативною колонкою на сьогодні завдяки чотирьом динамікам і чотирьом цифровим підсилювачам потужністю 280 Вт. A5 обладнана 5.25″ низькочастотним динаміком, двома 2″ динаміками середнього діапазону та 3/4″ твіттером. Користувачі можуть відтворювати аудіо за допомогою технологій AirPlay 2, Chromecast та Spotify Connect.

Портативну колонку Bang & Olufsen Beosound A5 оцінили у $1049

Автономність Beosound A5 складає до 12 годин. Верхня панель колонки служить також бездротовою зарядкою для смартфонів. Новинка вже доступна для замовлення. Вартість Beosound A5 у кольорі Nordic Weave складає $1049, у кольорі Dark Oak – $1149.