Про те, що батареї системи ППО малого радіуса дії Rheinmetall Skynex вже стали на бойове чергування в Україні? сповістив під час візиту до Італії та на підприємство Rheinmetall Italia S.p.A. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Нам потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей», – переконаний Денис Шмигаль.

Наразі такі батареї вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Прем’єр-міністр подякував партнерам за підтримку. Це цікаво, тому що за інформацією, що була доступна раніше, дві батареї ППО Rheinmetall Skynex, закупівлю яких профінансував уряд Німеччини (вартість контракту €182 млн), мали надійти в Україну лише на початку 2024 р.

Україна вже отримала системи ППО малого радіусу дії Rheinmetall Skynex

Кожна батарея Skynex складається з чотирьох 35-мм автоматичних гармат Revolver Gun Mk3, контрольного блоку CN-1 та радара X-TAR3D. Усі шість модулів змонтовані на шасі Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV HX) 6×6.

35-мм гармати Revolver Gun Mk3 (раніше Oerlikon Mk3) мають ефективну дальність стрільби 4 000 м та скорострільність до 1 000 пострілів за хвилину і можуть використовувати снаряди дистанційного підриву AHEAD.

Україна вже отримала системи ППО малого радіусу дії Rheinmetall Skynex

Rheinmetall Skynex можна використовувати у якості C-RAM систем, тобто для захисту від дронів, ракет та снарядів.

«Розширюємо горизонти співпраці України та Італії в галузі ВПК. Розглядаємо можливість спільного виробництва компонентів цих систем. Працюємо над тим, аби мати більше таких дієвих ППО. Вони створять надійний щит навколо наших стратегічних інфраструктурних об’єктів», – заявив Денис Шмигаль.