Чимало блогерів та медіа мають власні магазини мерчу. Частіше за все там можна знайти футболки та худі, блокноти, чашки тощо. Деякі з представників сфери йдуть навіть далі, як-от Linus Tech Tips, чий віртуальний магазин також запропонує викрутки, одяг для тварин та навіть спідню білизну. Маркес Браунлі, або MKBHD, не відстає, й також випускає власні цікавинки.

Маркес розповідає, що є фанатом зручного взуття й частіше за все його можна було побачити в одній з моделей Air Force 1 — чи не найпопулярніші кросівки Nike.

Тепер онлайн-магазин відеоблогера пропонує власні кросівки, в розробці яких він брав участь особисто. Такі було підготовлено разом з виробником взуття Atoms. Робота тривала пару років, а остаточна модель отримала назву M251 (де цифри взяті з довжини його першого відео з далекого 2008 року — 2 хвилини 51 секунда).

«Співпраця Маркеса Браунлі та Atoms уособлює партнерство між двома інноваційними умами зі спільною любов’ю до творчості, функціональності та якості. Витончений дизайн, що поєднує стиль і комфорт, віддає данину поваги першому відео Маркеса на YouTube і початку його творчого шляху» — йдеться на сторінці продукту.

Кросівки зроблені у форматі Mid Top в улюблених кольорах автора — чорному та червоному, з деякими білими елементами. Не обійшлося без логотипів MKBHD та Atoms, а також підпису Маркеса на ярличку. Окремо є бейдж NYC. Разом з цим на сайті зазначено, що «модель 251 виготовлена зі 100% веганських матеріалів, придатних для вторинного перероблення». 

Блогер MKBHD разом з Atoms випустив свої перші кросівки

Як зазначив Маркес, з їх підходом до підбору матеріалів, в кросівках було комфортно за будь-якої пори року.

На жаль, жодних «розумних» функцій M251 не мають. Це звичайні кросівки без вмонтованих датчиків чи можливості встановити в них такі, як це колись можна було зробити, наприклад, з кросівками Nike та синхронізувати дані з iPod (Nike+iPod Sports Kit).

Інший блогер Дейв Лі (Dave2D) встиг розіграти Маркеса, попередньо розфарбувавши кросівки у свої фірмові кольори.

Вартість пари складає $189. Наразі такі не доставляють лише в Україну та росію.