BMW анонсувала появу цифрових ключів Digital Key Plus на смартфонах Pixel і Samsung. Раніше цей тип ключів був доступний тільки на пристроях Apple.

Після налаштування цифрового ключа, ваш смартфон зможе автоматично розблокувати автомобіль, коли ви до нього підходите, або ж, навпаки, заблокувати, коли відходите на певну відстань. Також ваш девайс зможе завести двигун BMW, при цьому вам не доведеться для цього витягати смартфон із кишені. Плюс до цього, автомобіль вас зустріне невеличким світловим шоу.

Digital Key Plus працює за допомогою технології UWB. Налаштувати цифровий ключ можна в фірмовому застосунку My BMW App. Ключем можна ділитися з друзями чи родичами — його можуть використовувати ще до п’яти користувачів. Щобільше, ключ працює приблизно до п’яти годин після того, як ваш смартфон розрядився.

Список сумісних із Digital Key Plus Android-смартфонів виглядає наступним чином:

  • Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro
  • Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold4, Z Fold3, Note20 Ultra

BMW додала підтримку цифрового ключа Digital Key Plus для смартфонів Pixel та Samsung

Відзначу, що у BMW також є звичайна версія цифрового ключа, яка має назву Digital Key. У випадку з цим ключем вам необхідно піднести смартфон до дверної ручки автомобіля, щоб його розблокувати. Android-пристрої отримали його підтримку ще у 2021 році.