США попросили Південну Корею закликати своїх виробників мікросхем не заповнювати дефіцит на китайському ринку, якщо Пекін заборонить американській компанії Micron Technology Inc продавати чипи. Про це пише Economic Times із посиланням на Financial Times.

Новина з’явилася напередодні візиту президента Південної Кореї Юн Сок Йоля до США на саміт із американським лідером Джо Байденом. Поїздка, що триватиме з 24 до 29 квітня, приурочена до 70-ї річниці союзу між країнами та стане першим державним візитом південнокорейського президента до США з 2011 року.

За інформацію людей, обізнаних із ситуацію, Вашингтон просив Сеул заохотити Samsung Electronics і SK Hynix утриматися від нарощування продажів до Китаю в разі заборони Micron в результаті розслідування Пекіна.

У березні китайський регулятор заявив про наміри провести перевірку безпеки продукції американської компанії, яка продається на місцевому ринку. Згодом Micron сповістив, що співпрацює з китайським урядом, а його діяльність в країні є нормальною.

У Білому Домі не прокоментували повідомлення FT, але зауважили, що адміністрації країн доклали зусиль для координації інвестицій в напівпровідниковий сектор, захисту критично важливих технологій та боротьби з економічним примусом.

Як відомо, США запровадили низку заходів контролю за експортом технологій виробництва мікросхем до Китаю, щоб уникнути їхнього потенційного використання у виробництві мікросхем для військових цілей. До чорного списку потрапили найбільші китайські профільні виробники, зокрема Yangtze Memory Technologies Co Ltd.

Нідерланди також оприлюднили свої плани щодо обмеження експорту ключових інструментів для виробництва мікросхем.