ШІ-генератор Midjourney швидко вчиться і створює вже практично фотореалістичні зображення, але помилки у його роботі все ж трапляються — і часом досить кумедні.

Так, користувач Reddit показав результати роботи Midjourney над запитом “female influencer relaxing playing PlayStation 5 having a blast” (дівчина-інфлюенсер відпочиває за грою на PlayStation 5 і веселиться). І якщо до власне вигляду дівчини майже ніяких питань нема (навіть кількість пальців правильна), то про її геймпад такого вже не скажеш.

Фірмові кольори Dualsense ШІ-генератор зміг відтворити лише на двох варіантах з чотирьох, що ж стосується форми… тут Midjourney “програв” повністю, намалювавши геймпади з чиїхось жахів. Вони переповнені кнопками, тригерами та стіками, що розташовані у довільному порядку — на ці контролери боляче навіть просто дивитися, не кажучи вже про спробу використати щось таке у грі.

Схоже, у Midjourney проблеми з ігровими контролерами

За припущенням коментаторів, однією з можливих причин “поразки” може бути нечітке формулювання завдання. Також проблемою для Midjourney напевне є той факт, що фотографій зворотної сторони геймпадів набагато менше, ніж “фото анфас”.

PS: до речі, дивний “зворотний” хват на останньому зображенні — це не вигадка Midjourney, а справжня річ. Саме таким чином деякі японські гравці грали в Armored Core на DualShock, і у нього навіть є власна назва – densetsu no AC mochi.