Леброн Джеймс та ще кілька знаменитостей зберегли підтверджені сині галочки верифікації в Twitter. Опція лишається для них доступною попри те, що вони за неї не платять. Про це пише The Verge.

Twitter почав масово видаляти сині галочки зі старих верифікованих акаунтів, що було одним із давніх планів Ілона Маска. Така система існувала понад 10 років. Історично вона мала гарантувати, що відомі особи та організації справді ведуть акаунти в соцмережі. Однак мільярдер неодноразово критикував цю верифікацію, називаючи її «корумпованою».

Щонайменше з 11 квітня було відомо, що 20 квітня стане останнім днем видалення застарілих синіх галочок. Хоча достеменно не було зрозуміло, чи справді Twitter вдасться до цього кроку. Зміни в верифікації вже помітили представники деяких ЗМІ, на сторінках яких логотипи верифікації час від часу зникають та з’являються після оновлення сторінки.

Однак у Леброна Джеймса, якого вважають ледь не найбільшим ненависником платної системи верифікації, з синьою галочкою все гаразд. Якщо навести курсор на значок, то з’являється напис «Цей акаунт підтверджено, оскільки він підписаний на Twitter Blue і підтвердив свій номер телефону».

Стівен Кінг зіштовхнувся зі схожою ситуацією. Він також заявляв, що не підписувався на Twitter Blue та не надавав компанії свій номер телефону. Зрештою Ілон Маск заявив, що особисто оплачує кілька підписок, зокрема й видатного американського письменника.

Нагадаємо, що Ілон Маск погрожує судовим позовом компанії Microsoft. За твердженням Маска, Microsoft видобувала дані Twitter для навчання власних програм на основі штучного інтелекту. Тож тепер він вимагатиме компенсації.