Компанія Polestar, що колись взяла свій початок від Volvo, представила нову модель з лаконічною назвою Polestar 4.

У вигляді «четвірки» маємо суміш різних класів та сегментів: це електромобіль, в нього є натяки на кросовер (захисні накладки знизу), також є натяки на купе (двері без рамок та обтічний силует), хоча загалом тут є п’ять дверцят – наче звичайний хетчбек. Однак найбільш незвичне те, що у Polestar 4 немає заднього скла. Замість цього встановлена камера огляду, що передає зображення на монітор у центральному дзеркалі – так, воно залишилось.

Основою новинки Polestar 4 виступає платформа SEA з великим акумулятором (102 кВт·год), розміщеним у межах колісної бази. Проте передбачено дві версії моделі Polestar 4, що відрізняються типом приводу та потужністю.

Отже, модифікація Polestar 4 із заднім приводом має один електродвигун (200 кВт або 272 к.с.) та може подолати відстань до 600 км на повному заряді акумулятора. Версія з повним приводом оснащена двома електродвигунами (загальна потужність 400 кВт або 544 к.с.) та може подолати до 560 км на одному повністю зарядженому акумуляторі. Але ж зробить це швидко: повно-приводний електромобіль Polestar 4 прискорюється 0-100 км/год лише за 3,8 секунди!

Старт продажів новинки Polestar 4 на європейському ринку – початок 2024 року. Цінник буде починатись від 60 тис. євро.