Отже, зустрічаємо новий кросовер smart #3, що насправді є другою моделлю в новітній історії компанії smart.

На перший погляд здається, що електромобіль smart #3 є лише купе-подібною версією smart #1 – дуже схожий дизайн та техніка: платформа SEA, стандартна версія з одним електродвигуном (272 к.с.) та заднім приводом, потужна версія з двома електродвигунами (428 к.с.) та повним приводом. Але роздивіться все уважно…

По-перше, електричний кросовер smart #3 і справді є більш «купе-подібним» відносно smart #1: він нижчий, проте ширший та довший – загалом 4,4 метра проти 4,27 метра у першої моделі. По-друге, разом з загальною довжиною також збільшилась і колісна база (тепер майже 2,79 м), стійки даху більш похилені, покращений показник аеродинамічного опору, можуть встановлюватись 20-дюймові колеса. Також дещо змінився й салон електромобіля – наприклад, передня панель smart #3 вирізняється круглими дефлекторами вентиляції.

Всі зміни покупці зможуть оцінити самостійно вже наприкінці 2023 року або на самому початку 2024-го: саме тоді мають стартувати продажі новинки smart #3 в різних регіонах та країнах.