Міжнародний комітет Червоного Хреста знову вступив в лайно. Ми просто не знаємо, як ще прокоментувати нову ініціативу цієї організації, яка за час російсько-української війни вже багаторазово довела свою безпомічність, безпорадність та безглуздість свого існування.

Цього разу Міжнародний комітет Червоного Хреста виступив з ініціативою дотримування правил та законів війни в… шутерах. Так, наче наведення порядку у відеоіграх, яке не можливо за визначенням, – це найголовніша зараз задача. Наче зараз нема реальної війни у Європі, у якій Росія відверто плює на дотримування законів, кожного дня атакуючи цивільних та коячи численні злочини проти людяності. Дійсно, коли ще повоювати з вітряками, як не зараз. Браво, Червоний Хрест!

«Ми, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), об’єднуємо всіх гравців у FPS, щоб грати за Правилами війни, які захищають людяність і гідність людей у всьому світі.» – йдеться на сайті ініціативи.

При цьому речі, які пропонує МКЧХ, просто безглузді з точки зору мультиплеєрних шутерів. Наприклад, «цивільна інфраструктура – це захищені об’єкти». Чорт забирай, більшість мап у мережевих шутерах – це саме цивільні об’єкти. Чи «використовуйте аптечки для усіх»… Та вони хоч колись бачили шутери? Використовувати аптечки, щоб що? По-перше, зазвичай опції використати аптечку на ворога в таких іграх взагалі нема. По-друге, якщо ви вилікуєте пораненого ворога у грі, то через секунду він вб’є вас і ще познущається з трупа такого ідіота.

Одним словом, уся ця ініціатива МКЧХ виглядає як якесь божевілля і черговий розпил грошей.

Ба більше. Виявилось, що Червоний Хрест підтримує у цій ініціативі гру Escape from Tarkov (зараз вже видалена з сайту МКЧХ), створену росіянами. Автори гри, студія Battlestate Games, відверто підтримують війну в Україні та навіть допомагають деяким підрозділам російських терористів матеріально. Гарний вибір, Червоний Хрест, пряма підтримка воєнних злочинів з боку міжнародної начебто гуманітарної організації.

З нашої точки зору ініціатива Міжнародного комітету Червоного Хреста по боротьбі з віртуальними злочинами у відеоіграх у той час, коли росіяни коять реальні воєнні злочини в Україні – це… навіть важко підібрати слово. Це підлість та ницість. Пропонуємо усім ні в якому разі не перераховувати кошти на ініціативи МКЧХ та спробувати донести це до ваших друзів та партнерів за кордоном. Таке знущання на здоровим глуздом та жертвами реальних воєнних злочинів – само по собі злочин проти людяності.