Twitter Ілона Маска прибрав захист трансґендерних користувачів зі своєї політики щодо ненависницької поведінки. Такі зміни помітила некомерційна організація «Альянс геїв і лесбійок проти дифамації» (GLAAD), пише The Verge.

Компанія видалила рядок, який містить цілеспрямоване неправильне ґендерне сприйняття або деднеймінґ трансґендерних осіб. Раніше він був у розділі, який забороняє нападки на інших користувачів за допомогою повторюваних образ, тропів або іншого контенту, який має на меті дегуманізувати, принизити або посилити негативні чи шкідливі стереотипи щодо захищеної категорії.

Таку зміну політики називають кроком назад для платформи, особливо в той час, як Instagram, Facebook і YouTube не забезпечують навіть того захисту для транслюдей, який був у Twitter.

«Соціальні медіа-компанії, які прагнуть підтримувати безпечне середовище для ЛГБТК-людей, повинні працювати над вдосконаленням політики щодо мови ворожнечі, а не видаляти вже існуючі», – зауважила президентка і головна виконавча директорка GLAAD Сара Кейт Елліс.

Однак варто зауважити, що Twitter не повністю відмовився від захисту транс-користувачів. Його політика все ще прямо забороняє нападати на інших на основі раси, етнічної приналежності, національного походження, касти, сексуальної орієнтації, статі, ґендерної ідентичності, релігійної приналежності, віку, інвалідності або серйозного захворювання.

Як відомо, нещодавно Twitter також припинив застосовувати політику обмеження підконтрольних державі ЗМІ з Китаю та росії, порушивши власні правила.