Вже в травні компанія Nike готується презентувати колекцію віртуального взуття Our Force 1 (або OF1). Це перша цифрова серія відомого виробника після запуску платформи .Swoosh web3 минулої осені. Відтоді користувачі створили тут понад 330 тис. акаунтів, повідомляє Engadget.

Обрана група за запрошеннями матиме доступ до творінь Nike 8 травня, а загальний доступ відкриють 10 травня. Покупці зможуть придбати на вибір одну з двох коробок – «Класичний ремікс» або «Нова хвиля» вартістю $19,82 за кожну. Щоб здійснити покупку, треба мати обліковий запис на сайті Swoosh та ввести свій ідентифікатор.

Спершу покупці не знатимуть, як саме виглядатиме їхнє взуття. Компанія покаже все в невідому дату після 10 травня, коли учасники  платформи отримають спеціальне сповіщення. Кожна коробка Nike міститиме 3D-файл, який можна буде використати, зокрема для експорту на інші платформи.

У колекції OF1 є понад 100 тис. віртуальних творінь виробника. Переважну більшість з них створили на основі Air Force 1. Ті, хто обрав коробку «Класичний ремікс», можуть отримати класичні архівні AF1, випущені з 1982 по 2006 рік, або більш унікальні, кастомні AF1. Власники «Нової хвилі» отримають класичний архів 2007 або пізнішого року чи кастомний AF1 з більш футуристичним відтінком. Окрім цього, є чотири дизайни від переможців конкурсу «Your Force 1», які представлять в обох видах коробок.

Під час запуску .Swoosh у Nike казали, що цифрові колекції призначені не лише для використання онлайн.

«У найближчому майбутньому ми представимо інші нові утиліти та переваги… такі як ексклюзивні фізичні продукти або досвід», – повідомили також в компанії.

У грудні минулого року Nike придбала RTFKT – компанію, що «виробляє» віртуальні кросівки. Цей стартап й спеціалізується на виготовленні та продажу NFT-токенів — як він сам зазначає, «кросівок та інших колекційних предметів, готових до використання у Metaverse».