Capcom і Niantic анонсували новий спільний проєкт: Monster Hunter Now, “рольову гру з полюванням у реальному світі” для смартфонів. Це буде суміш класичного ігрового процесу серії Monster Hunter і доповненої реальності на кшталт Pokemon Go.

Як і у Pokemon Go, гравці у Monster Hunter Now шукатимуть монстрів і ресурси, мандруючи реальним світом. Вони зможуть об’єднуватися з іншими гравцями, щоб полювати на монстрів разом, а також створювати зброю й обладунки. За словами розробника, гра матиме спрощений, але все ж таки автентичний геймплей основної серії; грати в Monster Hunter Now можна буде як у портретному режимі однією рукою, так і в ландшафтному, ближчому до “великих” ігор Monster Hunter.

Бої будуть набагато швидшими — максимальний час становитиме лише 75 секунд, щоб краще підходити для гри на вулиці. У Monster Hunter Now будуть характерні для серії класи зброї, але гравці будуть перемикатися між ними частіше, ніж раніше. Точками збору ресурсів виступатимуть “визначні місця”, створені спільнотою Niantic, а карта світу буде поділена на різні екологічні зони, у кожній з яких зустрічатимуться різні монстри та матеріали.

Monster Hunter Now розповсюджуватиметься за схемою free-to-play і матиме внутрішньоігрові покупки. Гра має вийти у вересні цього року на iOS та Android, бета-тестування починається вже 25 квітня, записатися на нього можна на офіційному сайті.

Цікаво буде подивитися, чи вдасться Niantic створити новий хіт – нагадаємо, після успішних Ingress і Pokemon Go цей розробник поки що випустив лише провальний Harry Potter: Wizards Unite, який було закрито менше ніж через три роки після виходу, а реліз іншого проєкту у доповненій реальності, Peridot, було перенесено з 2022 р. на 8 травня 2023.