Niantic — розробник, що спеціалізується на іграх у доповненій реальності. Першим його проєктом, ще у складі Google, був Ingress, другим став Pokemon Go, який використовував напрацювання Ingress і набув шаленої популярності у всьому світі. На жаль, іншим іграм Niantic пощастило менше – Harry Potter: Wizards Unite вже майже ніхто не пам’ятає (до речі, її закриття було оголошене лише кілька місяців тому), а Catan: World Explorers взагалі пройшла майже непоміченою — гра так і не дійшла до повноцінного релізу.

Отже, нова спроба Niantic “захопити ринок” AR-ігор — Peridot, перша оригінальна гра компанії з часів Ingress. Це буде симулятор “віртуального домашнього вихованця” — щось на кшталт “Тамагочі”, але в доповненій реальності. Власне, Peridots (або просто Dots) і є тими самими вихованцями, які прибувають у наш світ і потребують нашої допомоги — саме так описує гру розробник.

Оприлюднені скриншоти показують, як гравці гуляють з “перидотами” в реальному світі, виховують їх, розводять нові види тощо — поки що Peridot має дуже подібний до Pokemon Go вигляд, тож цікаво, чи не стануть вони конкурувати між собою у майбутньому.

Niantic планує обмежений реліз на окремих ринках “незабаром”, поки що усі охочі можуть підписатися на розсилку й отримати сповіщення, коли гру буде запущено.