Рада ЄС та Єврокомісія підтримують приєднання України до вільного роумінгу з Євросоюзом на постійній основі. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

За інформацією українського відомства, ЄК виступила з пропозицією включити положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію. Зі свого боку, Рада ЄС схвалила цю ініціативу та дала зелене світло для погодження двостороннього рішення Україна-ЄС.

«Далі — очікуємо на схвалення Рішення Комітетом асоціації Україна-ЄС у торговельному складі. І працюємо, щоб всі умови для приєднання України до зони Roam like at home були виконані», – підкреслили в Мінцифри.

Тут також нагадали, що вільний роумінг із ЄС дозволить українцям не сплачувати додаткові збори за зв’язок під час подорожей Європою, а європейцям – під час поїздок в Україну.

Як відомо, в лютому цього року Європейська комісія запропонувала розширити дію роумінгу на Україну. Після початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала в Україні, чимало українців були змушені виїхати, зокрема до Європейського Союзу. Тоді в більшості країн ЄС запровадили тимчасовий безплатний роумінг для українців.