Компанія Xiaomi випустила офіційну відповідь, в якій відкинула звинувачення НАЗК у тому, що вона є міжнародним спонсором війни та повідомила, що виступає за «мир у всьому світі».

«Xiaomi – компанія, що виробляє споживчу електроніку, пропонуючи продукцію виключно для цивільного та комерційного використання. Ми віримо, що кожен споживач у світі має право на доступ до засобів зв’язку та інформації в інтернеті. Ми ведемо споживчий бізнес у більш ніж 100 країнах і регіонах і дотримуємося всіх законів і правил у кожній юрисдикції, де ми працюємо.

Ми категорично проти звинувачень з боку Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у тому, що ми є «міжнародним спонсором війни». Ми не підтримуємо жодних військових дій. Ми повністю підтримуємо мир у всьому світі. Наша місія полягає в тому, щоб дозволити кожному у світі насолоджуватися кращим життям за допомогою інноваційних технологій», – йдеться у короткому релізі Xiaomi.

Як видно, у відповіді компанії жодним чином не згадується робота на російському ринку. Ми направили запит пресслужбі Xiaomi в регіоні CEE & Nordic щодо більш розлогого коментаря та чекаємо на відповідь.

«Алло» про внесення Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни: «діятимемо відповідно до законів України»