Ми знаємо майже все про електричний кросовер Volvo EX90: позиціювання флагмана, нові Т-подібні фари, сім місць в салоні, підготовка до автономного руху. Крім того, електромобіль Volvo EX90 побудовано на новій платформі, де поєднано два електродвигуни та великий акумулятор на 111 кВт·год.

Залишилось лише дізнатись вартість та час появи Volvo EX90 в Україні – й тепер це відомо. Цінник електромобіля Volvo EX90 буде стартувати з відмітки 3,36 млн грн; розрахунок вартості наведено для актуального валютного курсу.

Вже відомо, що до нас планується постачати дві версії новинки. Кросовер Volvo EX90 Twin Motor запропонує потужність 408 к.с. та прискорення до «сотні» за 5,9 секунди, він зможе подолати до 585 км на одній зарядці акумулятора. Електромобіль Volvo EX90 Twin Motor Performance запропонує збільшену потужність (517 к.с.) та покращену динаміку (4,9 секунди), проте він має зменшений запас ходу – до 580 км на одній зарядці акумулятора.

Більше інформації стосовно комплектацій для ринку України з’явиться ближче до того часу, коли перші електромобілі «наживо» приїдуть в Україну. А це трапиться ще нескоро: орієнтовно – у першому кварталі 2024 року.