Отже, це сталося: дебютував електричний кросовер Volvo EX90, що є новим флагманом та задає напрямок розвитку для компанії на роки вперед. Про що йдеться?

По-перше, про дизайн. Кросовер Volvo EX90 демонструє новий стиль для майбутніх моделей Volvo: гладкий закритий «ніс», загострені Т-подібні фари, розділені задні ліхтарі, приховані аеродинамічні ручки дверцят.

По-друге, про технології. Кросовер Volvo EX90 побудовано на сучасній платформі, що передбачає встановлення величезного акумулятора на 111 кВт·год (максимальна дистанція пробігу – до 600 км) та двох електромоторів для реалізації повного приводу. В залежності від обраної версії, сумарна потужність Volvo EX90 може становити 300 кВт (408 к.с.) або навіть 380 кВт (517 к.с.) та 910 Нм крутного моменту.

По-третє, традиційно для Volvo – багато уваги приділяється зручності салону. Всередині електромобіля Volvo EX90 передбачено сім місць для людей, по центру передньої панелі встановлено 14,5-дюймовий дисплей з технологіями Google, а в оздобленні використані високоякісні матеріали.

Ще однією особливістю Volvo EX90 є готовність електромобіля до високого рівня автономності (Level 3) – необхідні радари та датчики вже встановлено, справа за «софтом» у найближчому майбутньому. Та й загалом: електричний кросовер Volvo EX90 – це великий натяк на майбутнє. Адже компанія обіцяє, що вже з 2030 року всі нові моделі Volvo будуть тільки електричними.