Як мінімум, про таке стверджує видання Autocar. Адже поява нових електричних конкурентів змушує компанію Ford шукати гідну відповідь. Водночас нещодавній запуск нових комерційних електромобілів Ford дає можливість такої відповіді – у вигляді вже наявних акумуляторів та електромоторів.

Отже, яким може бути електричний кросовер Ford Puma EV? По-перше, він збереже пізнаваний дизайн: це дозволить зменшити витрати на впровадження у виробництво нової моделі. З очікуваних відмінностей – лише численні логотипи та аеродинамічна накладка замість решітки радіатора. По-друге, кросовер Ford Puma EV має отримати електродвигун потужністю 100 кВт (136 к.с.) та акумулятор на 50-55 кВт·год – саме ці компоненти наразі є у вільному доступі компанії Ford та підходять для платформи моделі Puma. Такі показники дозволять забезпечити прискорення 0-100 км/год за дев’ять секунд та автономний запас ходу до 370 км.

По-третє, очікується підтримка швидкої зарядки з потужністю до 100 кВт, що дозволить поповнювати акумулятор у межах 10-80% лише за 35 хвилин та додавати енергії для 80-90 км пробігу лише за 10 хвилин. Нарешті, кілька слів про дату дебюту та вартість новинки. Електромобіль Ford Puma EV може вийти на ринок вже 2024 року, а його вартість складе близько 40 тис. євро.