Схоже, що Ілону Маску стає все складніше привертати увагу до Twitter, тому справа доходить до найабсурдніших кроків. Минулого тижня мешканці Сан-Франциско помітили, що на будівлі центрального офісу Twitter хтось заклеїв букву «w», таким чином назва компанії перетворилася на Titter.

Тепер сам Маск підтвердив зміну та повідомив, що компанія замалювала одну літеру.

«Наш орендодавець у штаб-квартирі в Сан-Франциско сказав, що ми юридично зобов’язані залишити напис як Twitter і не можемо прибрати «w», тому ми зафарбували її фоновим кольором. Проблему вирішено!» – написав Маск.

Поки не відомо, чи торкнеться ця зміна назви вебсайту та застосунків Twitter на Android та iOS, проте цілком можливо, що ми побачимо ще не одну таку зміну в соціальній мережі Маска.

Twitter

Минулого тижня вебсайт Twitter міняв логотип зі стандартної синьої пташки на лого криптовалюти Dogecoin, вартість якої після цього одразу підскочила на 25%. Тож це вже не вперше, коли Маск бавиться зі зміною бренду Twitter. Проте складно сказати, чи допоможе це соціальній мережі, враховуючи всі контроверсійні кроки її власника. Один з останніх – це зняття обмежень із китайських та російських пропагандистських медіа, які тепер можуть охоплювати більшу аудиторію.

Окрім того, Маск відмовився видаляти пост, в якому один російський недомірок закликає до геноциду українців. За словами Маска, «всі новини певною мірою є пропагандою» і тому «нехай люди самі вирішують», тож можна зробити висновок, що Twitter більше не буде боротися із дезінформацією та мовою ненависті. Залишилося тільки почекати, поки сервіси-конкуренти, яких з’являється все більше (останній з них – це Substack Notes), перетягнуть до себе аудиторію, і Twitter не зможе заробляти навіть на підтримку серверів. Проте схоже, що Маска це повністю влаштовує.