Декілька останніх моделей iPhone з виходом iOS 15 у 2021 році змогли підтримувати функцію Find My навіть у вимкненому стані. Таким чином загублений або викрадений смартфон все одно має відображатися у пошуковій системі незалежно від його поточного стану. Компанія Google також готує свою відповідь на подібну функціональність в межах Finder Network.

Так, застосунок Find My Device має допомогти знайти Android-смартфон навіть при умові, що він буде вимкненим. При цьому допоможуть з визначенням його локації інші Android-смартфони. Таку мережу для пошуку в Google й назвали Finder Network. Працювати вона має не лише зі смартфонами, а й, наприклад, навушниками та іншими гаджетами.

Куба Войцеховськи на сторінках 91mobiles поділився знахідкою — подібна функціональність скоро має стати частиною Google Play Services.

Зареєстровані у Finder Network пристрої зможуть обмінюватися закодованим сигналом по Bluetooth, що й формуватиме пошукову мережу. Функція пошуку вимкненого смартфона називатиметься Power-off Finder й вона має стати додатковим стримувальним фактором для викрадачів. До того ж вимкнений пристрій довше зможе надсилати сигнал в мережу, адже не витрачатиме запас заряду на іншу роботу.

Як зазначає пан Войцеховськи, іноді назва функції виглядає як Pixel Power-off Finder, що може свідчити про те, що напочатку вона працюватиме зі смартфонами від Google. Але навряд така функціональність залишиться ексклюзивом лише для Pixel, компанія не відмовить іншим виробникам у підтримці, коли функція буде готова для використання.