Після анонсу Counter-Strike 2 гравці в Counter-Strike: Global Offensive не лише встановили рекорд за кількістю одночасних користувачів у мережі, а й витратили рекордну суму на внутрішньоігрові покупки. За березень 2023 р. вони придбали 39,5 млн кейсів CS:GO на суму у $100 млн. Це рекорд за весь час існування гри.

Статистику надав сайт CS:GO Case Tracker, який відстежує транзакції з лутбоксами Counter-Strike: Global Offensive. За оцінками сайту, у березні 2023 р. було розпаковано 39,5 млн кейсів, що приблизно на 17 мільйонів більше, ніж у лютому 2023 р.

Як відомо, деякі косметичні предмети для Counter-Strike: Global Offensive можуть коштувати шалених грошей. Наприклад, зараз у магазині Steam у категорії CS:GO достатньо лотів з вартістю більше ніж 70 000 грн, а нещодавно рідкісний скін для AK-47 був придбаний за $160 000. Для когось придбання та відкриття лутбоксів CS:GO на камеру – це бізнес, для когось – потакання власній звичці до імпульсивного шопінгу. Але для Valve це постійне та майже нескінченне джерело прибутків.

У будь-якому разі, судячи з ажіотажу навкруги Counter-Strike 2, нову частину гри чекає неабиякий успіх.

Нагадаємо, Counter-Strike 2 було анонсовано наприкінці березня, а вийти гра має вже влітку 2023 р. Зараз Valve за власними критеріями відбирає гравців CS:GO для участі в «обмеженому тестуванні» Counter-Strike 2.