Компактний кросовер Subaru Crosstrek, що й так має непоганий кліренс та повний привод, отримав нову додаткову крос-версію з назвою Wilderness. Рецепт створення вже знайомий по аналогічних версіях «старших» моделей, проте від цього новинка Subaru Crosstrek Wilderness не стає менш цікавою.

Наприклад, ззовні такий кросовер вирізняється зміненими бамперами, новою решіткою радіатора, 6-кутними LED-ліхтарями, логотипами Wilderness тощо.

Проте це лише початок! Крім того, новинка Subaru Crosstrek Wilderness вирізняється шинами Yokohama та оригінальними 17-дюймовими колісними дисками. Однак чи не найважливішою рисою зовнішності варто назвати додатковий простір під кузовом: так, тут збільшений кліренс! Загалом понад 230 мм – плюс близько 10 мм відносно й так немалого кліренсу Subaru Crosstrek.

Заготовки для подолання бездоріжжя? Адже додатково до вищезгаданого, автомобіль Subaru Crosstrek Wilderness виділяється зміненою трансмісією – головна пара має передавальне число 4,11 замість 3,7 у стандартної моделі. Також з’явились нові налаштування для CVT-варіатора та високопродуктивна система охолодження трансмісійної рідини. Силовий агрегат залишено стандартним, проте його можливостей вистачить для моделі Subaru Crosstrek Wilderness: бензиновий 2,5-літровий двигун видає 185 «коней».

Відносно технічних доопрацювань, зміни в салоні не виглядають такими вагомими. Проте вони є: золотисто-мідний декор (відповідно до зовнішності) та яскраве контрастне прострочування, спеціальне оздоблення сидінь з водовідштовхувальними властивостями, підголівними з позначенням Wilderness.

Старт продажів новинки відбудеться у другій половині поточного року. Вартість автомобіля Subaru Crosstrek Wilderness на ринку США вже відома – від $32 тис.