17 серпня на великі екрани вийде новий супергеройський фільм «Синій Жук» / Blue Beetle від DC та Warner Bros., головну роль в якому виконав зірка серіалу «Кобра Кай» Ксоло Марідуенья. Це також перший великий кінофільм від режисера Анхеля Мануеля Сото, який раніше знімав тільки незалежне кіно та короткометражки.

Фільм «Синій Жук» заснований на однойменних коміксах DC та розказує історію випускника коледжу Хайме Рейєса, який повертається додому та пробує знайти роботу. Проте несподівано хлопець отримує Скарабея – стародавню реліквію інопланетних біотехнологій, яка обирає його своїм симбіотичним господарем та надає йому неймовірний обладунок. Так Хайме стає супергероєм – Синім Жуком.

Як видно, фільм має класичний для супергеройського кіно сюжет, тож залишається сподіватися, що режисер та сценаристи заклали в нього цікавішу історію. Робота над картиною розпочалася наприкінці 2018 року й спочатку «Синій Жук» планувався для стримінгової платформи HBO Max. Але у 2021 році студія Warner Bros. оголосила, що фільм потрапить у кінотеатральний прокат. Тож можна припустити, що картина вийшла кращою, ніж очікували керівники студії.