Rivian випустила 9 395 електромобілів у першому кварталі. Ціль на 2023 рік – 50 000 машин

Поки Tesla ставить рекордні показники у понад 400 тис. електрокарів за один квартал, Rivian наразі може тільки мріяти про такі цифри. Попри це, компанія намагається нарощувати виробництво й ставить ціль у 50 тис. випущених електромобілів у цьому році.

CEO Rivian Р. Дж. Скаріндж назвав 2022 рік складним, оскільки молодому автовиробнику довелося долати проблеми з виробництвом і постачанням машин. Минулого року компанія випустила 24 337 електромобілів, трохи не досягнувши мети у 25 тис.

В першому кварталі 2023 року Rivian вдалось виготовити 9 395 моделей R1T і R1S, а також поставити клієнтам 7 946 автомобілів. Автовиробник відзначає, що ці результати є свідченням того, що компанія віддає перевагу нарощуванню виробництва на заводі в Іллінойсі.

“Це чудовий початок року, ми залишаємось на шляху до виконання нашого плану. Я хотів би подякувати команді за їхню важку роботу, оскільки ми продовжуємо збільшувати потужність. Ми з нетерпінням чекаємо на подальший розвиток, коли почнемо роботу в другому кварталі”, – сказав Френк Кляйн, головний операційний директор Rivian.