Концепт Lamborghini Lanzador – електричне крос-купе на 2028 рік

Нещодавно компанія Lamborghini показала свій новий концепт-кар Lanzador, що обіцяє справжню революцію. Адже це натяк на перший електромобіль Lamborghini й, одночасно, це натяк на крос-купе. Наразі розміри концепту Lamborghini Lanzador невідомі, проте дизайн та загальні форми кузова вже зрозумілі: клиноподібний силует, висота близько 1,5 метри та «нормальний» кліренс. А ще – повний привод.

Загалом новинка нагадує суперкари MEGA TRACK, лише з тією різницею, що має 3-дверний кузов. Крім того, різниця у використанні кількох електромоторів замість ДВЗ – сумарна потужність Lamborghini Lanzador має сягнути 1000 кВт або 1360 «коней»!

Також варто відзначити активну аеродинаміку, систему керування вектором тяги, активну підвіску. Або, наприклад, два дисплеї в салоні з посадковою формулою «2+2»: один для водія та другий для переднього пасажира. При цьому центральна частина повністю вкрита різноманітними перемикачами, але не має дисплеїв.

Звісно, поки Lamborghini Lanzador виглядає лише як концепт. Проте компанія вже зараз обіцяє додати схожу четверту модель у власну гаму. Хоча й станеться це нескоро – серійне втілення Lamborghini Lanzador заплановано на 2028 рік.