Щоправда, це твердження стосується Європи. Але ж… У чому суть? Нещодавно керівник компанії Volkswagen дав інтерв’ю місцевому німецькому виданню, де розповів про плани компанії на майбутні роки.

Головне: наразі компанія Volkswagen збирається випустити лише декілька автомобілів з традиційними ДВЗ (бензиновими або дизельними). Це будуть моделі Volkswagen Passat, Volkswagen Tiguan, Volkswagen T-Roc нових генерацій. Також буде додано одну нову модель – кросовер Volkswagen Tayron, що посяде місце на пів класу вище від Tiguan. А далі плануються лише планові оновлення та рестайли.

Зворотний бік медалі – тотальне впровадження електромобілів. Через десять років, до 2033-го, загалом у європейській модельній лінійці Volkswagen мають бути представлені лише електромобілі. Аби досягти цього, компанія запустить декілька нових платформ та моделей електромобілів. При цьому очікується не тільки розширення «цифрової» ID-лінійки, але й збереження відомих назв – на кшталт Volkswagen ID.Golf.

Проте все це дуже віддалені плани, які ще можуть коригуватись. Причому перш за все, вони можуть корегуватись в залежності від законодавчих ініціатив у Європі – впровадження або скасування різноманітних екологічних норм, бонусів для електромобілів тощо. Крім того, компанія Volkswagen й надалі планує виготовляти автомобілі з традиційними ДВЗ для інших ринків. Проте дзвіночок пролунав цікавий.