Демонстрація роботи пристрою чи будь-якого іншого продукту завжди була важливим моментом у продажах. Зараз важко зустріти магазин, в якому консультант не продемонструє виріб покупцю перед продажем. Але в Samsung пішли навіть далі, й для того, щоб показати роботу Galaxy S23 користувачам iPhone, зробили окремий сайт, який зобразить OneUI 5.1 прямо в iOS.

Щоб «перетворити» iPhone на Galaxy S23, потрібно зайти на спеціальну сторінку зі свого смартфона та додати його на робочий стіл. Відкривши його таким чином, користувач побачить робочий стіл головного конкурента iPhone, підказки щодо навігації та зможе наочно спробувати зайти в деякі застосунки, погортати галерею, налаштування тощо.

В такій демонстрації, звісно, не працюють всі функції, деталі кастомізації та налаштувань, але зʼявляється віконце з коротким описом їх можливостей. Ба більше, під час ознайомлення користувач навіть отримає повідомлення з, наприклад, пропозицією запустити камеру чи випробувати інші можливості.

Звичайно, демо не замінить «живого» досвіду з фактичним пристроєм в руках. До того ж такий «симулятор» не працює настільки добре, як реальний пристрій. Але все ж для тих, хто планує змінити смартфон й давно не бачив, як зараз виглядає Android, такий варіант дасть деяке уявлення про зовнішній вигляд інтерфейсу та логіку його роботи.

Ну і навряд саме такий спосіб демонстрації стане ділбрейкером в прийнятті рішення про придбання нового гаджета. Але варто віддати належне Samsung за цікавий підхід до маркетингу власних продуктів.