Аналітик Аакаш Гупта вивчив алгоритми Twitter і знайшов, що соціальна мережа навмисно і досить сильно занижує рейтинг новин про Україну, прирівнюючи їх до дезінформації.

Згідно з аналізом пана Гупти, кожен лайк підвищує ранг поста в Twitter на 30 одиниць, кожен ретвіт – на 20 одиниць, кожна відповідь – на одиницю. Наявність картинок та відео має вагу 2. А ось посилання – навпаки, занижують рейтинг, ба більше, вони мають статус спаму. Крім того, якщо ви активно баните та заглушаєте ідіотів, скаржитесь на спам, пропаганду, цькування, расизм і таке інше, ваш персональний рейтинг знижується. Тобто банити російських ботів та пропагандистів – це закопувати свій власний акаунт. Дивна логіка у пана Маска і компанії.

Але, це лише у тому разі, якщо в вас нема підписки Twitter Blue, яка скасовує усі негативні ефекти й надає вашому акаунту потужний імпульс.

Щодо заниження рейтингу постів про Україну. Параметр перевірки UkraineCrisisTopic йде в одному переліку з медичною дезінформацією, розповсюдженням ненависті, пропагандою насильства, токсичними коментарями та порнографією. «Дякуємо», пане Маск, ми вже зрозуміли, що російські та китайські гроші не пахнуть.

Серед іншої цікавої інформації про алгоритми Twitter Аакаш Гупта звертає увагу на те, що соціальна мережа розміщує ваш акаунт у кластері схожих акаунтів і спроби вийта за межі цієї «бульбашки» негативно впливає на рейтинги постів. Крім того, орфографічні помилки та вигадування нових слів (наприклад, «рашисти», «русня» і таке інше) дуже негативно впливають на рейтинг.

Схоже, за невеликий час Ілон Маск спромігся побудувати новий Twitter – тоталітарну мережу, яка підтримує лише його точку зору і намагається приховати те, що не подобається особисто пану Маску, і зараз це Україна.