Анонсований понад рік тому застосунок Nearby Share для Windows вже з’явився, хоча поки що в беті та в обраних країнах. Його функціональність схожа на можливості iPhone та Mac — Airdrop, за допомогою якого можна передати файли зі смартфона на комп’ютер та навпаки.

Сама компанія позиціює Nearby Share як можливість швидкої передачі файлів на випадок, якщо користувач бажає обробити фото на великому екрані або організувати власні файли.

Наразі застосунок працює на Windows 10 (64 біти) та новіших версіях, а також потребує увімкнених Wi-Fi та Bluetooth. Підтримки ARM-версій ОС ще немає. Після інсталяції можна увійти у свій Google-акаунт, але також є опція Use without account. Сам застосунок може працювати в фоновому режимі. Зазначається, що трансфер файлів працює на відстані приблизно до 5 метрів.

Як і на Android, в налаштуваннях можна обрати від кого саме можна отримувати файли: від будь-кого, своїх контактів, власних пристроїв та нікого. Після отримання файлу, застосунок одразу запропонує відкрити його. Також всі передачі підтримують E2E-шифрування.

Спробувати бета-версію Nearby Share для Windows можна за цим посиланням. Щоправда, поки що застосунок відкрито не у всіх регіонах.