Деякі комп’ютери Apple доволі давно не бачили оновлень, а професіонали, охочі придбати Mac Pro з новими чипами власного виробництва компанії, вже втомлюються чекати. Цілком можливо, що доволі скоро Apple презентує ці оновлення.

Як стало відомо Марку Гурману з Bloomberg, нові десктопи iMac вже на EVT-стадії виробництва (Engineering Validation Testing) й компанія вже налаштовує виробничі лінії. Перша така модель вийшла у квітні 2021 року та з того моменту не отримувала жодних оновлень. Нові моделі зазначаються під кодовими назвами J433 та J434. 

Цього разу невеликий All-in-One не змінить зовнішність чи опції кольорів корпусу, та залишиться у розмірі 24 дюймів. Але має отримати нові чипи M3 (роадмапи розробки чипів якраз накладаються на появу нових десктопів) та деякі конструктивні доробки всередині, включно з новим дизайном кріплення підставки.

За інформацією пана Гурмана, не дивлячися на фінальні стадії розробки, старт масового виробництва нових iMac очікується щонайменше через три місяці. Тож розраховувати на їх появу в продажі варто не раніше другої половини цього року.

Apple вже готується до випуску декількох нових комп’ютерів: оновлених iMac, 15-дюймових MacBook Air та Mac Pro з Apple Silicon

Але це не всі комп’ютери, над якими наразі працює компанія. В період з кінця весни до літа Apple планує випуск щонайменше трьох нових комп’ютерів. Це можуть бути оновлений 13-дюймовий MacBook Air (J513), перший 15-дюймовий MacBook Air (J515), та, нарешті, дебютний Mac Pro з Apple Silicon. Але під питанням залишаються чипи для цих моделей.

Щодо Mac Pro вже відомо, що наступний професійний десктоп виробника отримає M2 Ultra з 24 ядрами ЦП, 76-ядерною графікою та матиме підтримку 192 ГБ оперативної пам’яті (якщо не більше).

А от ситуація з MacBook Air трохи менш очевидна:

«Якщо ці машини вийдуть на ринок через кілька місяців з чипом M2, вони швидко застаріють. 15-дюймовий MacBook Air з чипом M2 все ще може зацікавити споживачів, але новий 13-дюймовий MacBook Air з чипом M2 навряд чи буде переконливим.

Тож цілком ймовірно, що Apple готується до того, щоб принаймні нова 13-дюймова модель стала машиною з процесором M3. У цьому було б багато сенсу: Чіп M2 завжди був розроблений як проміжний процесор перед M3, який вперше ознаменує перехід Apple з 5-нанометрового техпроцесу на 3-нанометровий в Mac», — розмірковує Марк Гурман.

Якщо компанія дотримуватиметься торішнього графіка, то цілком логічно було б презентувати нові чипи M3 разом з оновленим MacBook Air на конференції для розробників WWDC 2023. Пізніше можна продемонструвати iMac, а оновлення для професійних лептопів MacBook Pro вже залишити на наступний рік.

До речі, він для компанії може бути насиченим. Чипи M3 як раз дістануться й iPad Pro з OLED-екранами. А як піти ще далі, то у 2025 році мають статися дійсно суттєві оновлення в MacBook Pro, які також перейдуть на дисплеї з OLED-матрицями й матимуть підтримку сенсорного керування.