Популярний застосунок для підтримки стану компʼютерів Apple CleanMyMac X отримав оновлення з функцією Connected Devices, яка націлена на покращення роботи із зовнішніми пристроями.

Для початку, в Connected Devices можна побачити iOS- та iPadOS-пристрої, залишок заряду їх акумуляторів та обсяг вільного місця в накопичувачах. Додатково застосунок запропонує посилання на власний блог з порадами щодо збереження памʼяті на смартфоні чи планшеті.

Також в меню будуть відображені Bluetooth-пристрої, як-от бездротові клавіатури, миші, навушники тощо. Це дозволить моніторити заряд їх акумуляторів. Якщо він буде низьким, пристрій буде візуально виділено, що дозволить вчасно дізнатися про необхідність зарядити гаджет до того моменту, коли його запасу енергії взагалі не залишиться.

На останок в Connected Devices також будуть відображатися підʼєднані накопичувачі та картки памʼяті. Окрім індикації вільного місця, застосунок зможе звільнити накопичувач від зайвих файлів (різних службових дрібниць та залишків у «Кошику»), а через Space Lens можна буде зручніше оглянути вміст та за необхідності позбутися зайвого. Додатково звідси можна безпечно вилучити окремий або всі підʼєднані накопичувачі.

Функція Connected Devices є безплатною та вже доступна в CleanMyMac X для всіх користувачів застосунку.