Національна поліція України повідомила про затримання у Черкаській області чоловіка, який замовляв смартфони, а під час огляду посилок – підкладав замість них майонез. Правоохоронці затримали чоловіка під час чергової спроби шахрайства. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Причиною затримання стало звернення працівників одного із поштових відділень у селі Руська Поляна 22 березня, які помітили, що отримувач посилки під час її огляду підмінив товар. Проте підозрюваний встиг поїхати у невідомому напрямку ще до прибуття поліції.

Отримавши від заявників прикмети, орієнтування на марку та колір автомобіля на якому пересувався чоловік, поліцейські розпочали заходи щодо його виявлення та затримання. Наступного дня схожого за орієнтуванням чоловіка помітили у селі Дубіївка. Він так само приїхав до поштового відділення отримувати посилку, але був затриманий поліцією.

Після затримання 38-річний чоловік, який раніше був судимий за схожі злочини, зізнався, що під вигаданими прізвищами замовляв у районні поштові відділення дорогі смартфони. Під час огляду посилок, підміняв товар на заздалегідь підготовлені аналогічні за вагою коробки-муляжі з майонезом чи соусом.