Довгоочікуваний фільм Мартіна Скорсезе «Вбивці Квіткового Місяця» / Killers of the Flower Moon нарешті отримав дату релізу. Вперше стрічка виробництва Apple буде випущена в кінотеатрах перед тим, як вийти онлайн. Прем’єра картини відбудеться в кінотеатрах 20 жовтня, а закриті покази почнуться на два тижні раніше – 6 жовтня. Apple поки що не уточнює коли саме картину зможуть побачити підписники сервісу Apple TV+.

«Вбивці Квіткового Місяця» – це адаптація однойменної документальної книги Девіда Ґренна, виданої у 2017 році. Стрічка розповість про розслідування ФБР у 20-х роках в індіанському поселенні Осадж, де було відкрито родовище нафти, що збагатило місцевих жителів, які пізніше загинули. Мартін Скорсезе виступає не тільки режисером, але й співсценаристом фільму разом з Еріком Ротом («Дюна», «Манк»). Головні ролі зіграли Роберт Де Ніро, Леонардо Ді Капріо та Лілі Гладстон.

Навесні 2020 року Скорсезе уклав багаторічну угоду з Apple, яка охоплює як кіно-, так і телевізійні проєкти. Точні подробиці невідомі, однак повідомляється, що бюджет «Вбивці Квіткового Місяця» складає понад $180 мільйонів. Угода була укладена через декілька місяців після того, як фільм «Ірландець», який Скорсезе зняв для Netflix, зібрав масову аудиторію, хоч і не зміг виграти жодного «Оскара».