Apple випустила iOS 16.4, яка є четвертим великим оновленням операційної системи iOS 16, вперше запущеної у вересні 2022 року. Компанія також почала розповсюдження iOS 15.7.4 для старих пристроїв, що пропонує покращення безпеки.

В оновленні iOS 16.4 нарешті з’явився предиктивний ввід для української клавіатури, а також можливість введення жестами. Окрім того, розробники додали 21 новий символ емодзі, включаючи тварин, жести рук і об’єкти, такі як рожеве серце, блакитне серце, віслючок, лось і медуза. Оновлення також включає нові функції, такі як Voice Isolation для чіткішої передачі голосу під час дзвінків через мобільну мережу, вебсповіщення Safari для вебсайтів, доданих на головний екран, анімацію перегортання сторінок Apple Books, оновлення подкастів та HomeKit, а також інші зміни та покращення.

Серед інших нововведень в оновленні iOS 16.4:

  • Підтримка VoiceOver для карт у застосунку «Погода»;
  • Налаштування автоматичного затемнення відео при виявленні спалахів світла або стробоскопічних ефектів;
  • Оптимізація виявлення збоїв на моделях iPhone 14 і 14 Pro;
  • Виправлення кількох помилок і проблем, таких як відсутність запитів на покупку на батьківському пристрої;
  • Виправлена проблема в роботі деяких термостатів, сумісних з Matter, в парі з Apple Home;
  • Виправлення дублювання фотографій і відео в медіатеці iCloud Shared Photo Library.

Згідно з примітками Apple до оновлення, iOS 16.4 може бути одними з останніх значних оновлень для операційної системи iOS 16, оскільки компанія переводить свою увагу на iOS 17. Очікується, що нова версія програмного забезпечення буде анонсоване на Всесвітній конференції для розробників (WWDC) у червні.