З 24 березня на Офіційному інтернет-представництві Президента України було опубліковано петицію про заборону в Україні соціальної мережі TikTok. На момент публікації новини вона вже встигла набрати понад 5,7 тис. голосів із 25 тис. потрібних протягом 90 днів, щоб бути розглянутою Президентом.

Дуже короткий текст петиції зазначає, що «зараз багато пропаганди йде через відео з TikTok», тому автор пропонує «закрити його повністю, хоча б на період війни в Україні». Більше ніяких обґрунтувань заборони соціальної мережі не приводиться. Втім, тема блокування TikTok зараз є актуальною у всьому світі через те, що його материнська компанія ByteDance має китайських власників та може надавати доступ до даних урядовим організаціям Китаю.

Лише за кілька місяців понад 5 країн запровадили повну або часткову заборону TikTok на державних пристроях, щоб підштовхнути популярний застосунок до повного розриву зв’язків зі своєю материнською компанією в Китаї.

Окрім того, на слуханнях у Палаті представників у четвер генеральний директор TikTok Шоу Зі Чу не зміг розвіяти занепокоєння урядовців США ні про безпеку даних американських користувачів, ні про відсутність можливості в уряду Китаю шпигувати за громадянами США.