США – не єдина країна, занепокоєна тим, що TikTok походить із Китаю. Побоювання щодо додатка, власником якого є компанія ByteDance, швидко поширилося по всьому світу. Лише за кілька місяців понад 5 країн запровадили повну або часткову заборону TikTok на державних пристроях, щоб підштовхнути популярний застосунок до повного розриву зв’язків зі своєю материнською компанією в Китаї.

Низка нових заборон почалася в грудні, коли Тайвань, завжди насторожений намірами Китаю, заборонив державним службовцям користуватися додатком на офіційних пристроях. Того ж місяця Палата представників Конгресу США заборонила TikTok на пристроях, якими користуються її члени та співробітники.

Цього року заборони на використання TikTok в урядових установах почали з’являтися по всій Європі: Європейська комісія, виконавча гілка влади 27 країн Європейського Союзу, заблокувала його використання для приблизно 32 000 своїх співробітників. Великобританія спочатку заявила, що залишає вибір за людьми, але потім змінила свою думку і теж заборонила TikTok.