Компанія Mini готується до заміни одразу декількох автомобілів власного модельного ряду, серед яких буде й Mini Clubman. Прямого нащадка цей універсал не отримає: його місце поділять нові моделі суміжних класів. То ж наразі універсал Mini Clubman залишиться в історії компанії як «один такий неповторний». Прагнучи це додатково підкреслити, виробник прощається з моделлю випуском спеціальної версії під назвою Mini Clubman Final Edition.

Варто відзначити, що універсал Mini Clubman вже й так є досить оригінальною моделлю, адже кузов передбачає наявність шести дверцят – у задній частині доступ до багажника надають подвійні дверцята, що відкриваються у різні боки. Крім того, версія Mini Clubman Final Edition отримала привабливий декор, який лише підкреслює ексклюзивний характер: колісні диски з тонкими похиленими спицями, смужки-наклейки, мідні окантовки деталей. А також – численні логотипи з написами «1969» та «Final Edition».

Аналогічні можна віднайти й в салоні автомобіля: на кермі, бокових порогах, сидіннях. Передню панель прикрашає не лише 8,8-дюймовий дисплей у традиційно круглому оздобленні, а й також смужка мідного кольору з позначенням «1969». Звісно, автомобіль лімітованої серії вирізняється максимальною комплектацією.

До речі, цифри «1969» використані не просто так – це рік, коли з’явився перший автомобіль Mini Clubman. То ж на честь історії цієї моделі, спеціальна версія Mini Clubman Final Edition також буде вироблена у кількості 1969 автомобілів. Чудове завершення життєвого циклу великого оригіналу Mini Clubman!