У попередній новині ми трохи поспішили сповістити про вихід оновлення Альфа 5 для української містобудівної стратегії «Острів» / Ostriv, але нарешті воно вже доступне у Steam.

Як і було обіцяно, у грі з’явилися кам’яниці, нові типи виробництва, хвороби, а ще багато чого іншого. Опис оновлення дійсно величезний. Тут і купа нових будівель – сироварня, цирульня, менша комора, цегельня, броварня, ґуральня, хмільник, копальня піску, рудня, кам’яниці, колодязь й відповідні ресурси, включаючи масло, сир та сметану. З’явилися бруковані дороги та нові декоративні кущі – калина та бузок.

Вийшло оновлення Альфа 5 для української містобудівної стратегії «Острів» / Ostriv

У кожного містянина у грі тепер є особовий журнал з усіма визначними подіями життя. Кожен тепер має показник здоров’я, що залежить від харчування та середовища, крім того, при населенні вище 250 додаються випадкові хвороби. Час від часу люди матимуть застуди, переломи та хворі зуби і зможуть отримати якусь допомогу (не завжди доречну) у цирульні. Діти віком 15-18 років тепер можуть працювати різноробами (з меншою продуктивністю). А члени родини померлого(ї) часом навідуватимуться до могили.

Вийшло оновлення Альфа 5 для української містобудівної стратегії «Острів» / Ostriv

Разом з оновлення вийшло і друге DLC до «Острова» – «Острів – Пам’ятник меценатам». Це необов’язкове, суто декоративне DLC з однією будівлею, для тих, хто хоче віддячити автору, який попри повномасштабну війну і постійні повітряні тривоги (автор – харків’янин) продовжує розробку гри. Судячи з оцінки DLC в 100% і кількості відгуків, у «Острова» дуже вдячна спільнота.

Вийшло оновлення Альфа 5 для української містобудівної стратегії «Острів» / Ostriv

Щодо спільноти. Після виходу Альфа 5 «Острів» встановив рекорд за кількість гравців в мережі – вчора в «Острів» одночасно грали 1 252 людей. Загалом, за даними різних аналітичних сервісів, лише на Steam було продано понад 100 тис. копій «Острова». Непоганий результат для гри, яку створює лише одна людина.