Розробник містобудівної стратегії «Острів» / Ostriv оприлюднив трейлер оновлення Альфа 5 та пожартував, що, може, годі вже називати Ostriv грою про будівництво невеличкого українського поселення.

Річ у тому, що в Альфи 5 Ostriv виглядає вже дійсно як місто-, а не селищебудівна стратегія. У грі з’явилися дво- та триповерхові кам’яниці у дусі українського бароко, бруковані дороги. Відповідно, був доданий ланцюг виробництва цегли, звісно ж, із копальнями для видобування сировини – піску та глини, й нові типи ділянок з цим ресурсом. Окрім того, в Альфа 5 з’явиться механіка здоров’я та раптові зміни працездатності населення.

Нагадаємо, розробка «Острова» почалась ще у 2014 році. А у 2020 році гра з’явилася на Steam. Останнім часом розробка, якою займається лише одна людина, що живе у Харкові, ще більше уповільнилась через обстріли та проблеми з електрикою. Але гра продовжує покращуватися і в неї вже давно можна грати.

Купити «Острів» / Ostriv можна на офіційному сайті гри, на Steam та на GOG. «Острів» має Steam-рейтинг 92% і лише на цій платформі продано близько 100 тисяч копій гри.