Щойно компанія Hyundai презентувала свій новий повнорозмірний седан Hyundai Sonata 2024 модельного року. Поки що показали лише зовнішній вигляд та салон, надали загальну інформацію; повноцінна презентація очікується незабаром на автомобільній виставці в Кореї (кінець березня) та у США (початок квітня). Проте навіть зараз вже зрозуміло, що нова модель Hyundai Sonata буде дуже цікавою. І ось чому…

Hyundai Sonata 2024 – це більше, ніж просто фейсліфт

Взагалі, якщо казати максимально точно, то перед нами не повністю нове покоління автомобіля, а оновлення вже наявної «восьмої» моделі Hyundai Sonata. Але ж реально існують приклади, коли й за менші зміні автомобілі називали «новим поколінням».

Ось, наприклад – седан Hyundai Sonata 2024 отримав повність змінену передню частину, що навіть має власну назву Seamless Horizon Lamp. Так, увагу привертає горизонтальна смужка з підсвічуванням, основні фари наче «приховано» в широкій решітці радіатора, та й загалом – тепер тут значно більше гострих кутів та прямих ліній. Задня частина також помітно змінилась. Обійшлось без гучних назв (просто «Н»-подібні ліхтарі), однак смуга на всю ширину кузова та вертикальні «ніжки» на краях й справді виглядають привабливо.

Новий автомобіль Hyundai Sonata отримав новий дизайн: тепер тут панують прямі лінії та гострі кути, повністю змінено передню та задню частини кузова, з’явилась нова оптика. Впізнати «першоджерело» у вигляді Hyundai Sonata восьмого покоління (червоний автомобіль на двох останніх фотографіях) можна хіба що за формою вікон. З точки зору зовнішності, оновлення Hyundai Sonata 2024 – це значно більше, ніж просто «плановий фейсліфт».

Цікава техніка: версія N Line, двигун 2,5 літри, повний привод

Схожим чином змінилась й версія Hyundai Sonata N Line: новий «спортивний» передній бампер, власні 19-дюймові колісні диски, пара подвійних вихлопів, аеродинамічні спойлери. Окрім дизайну, також можна очікувати й інші зміни – власні налаштування шасі та керма, більш потужні гальма. А найголовніше те, що автомобіль Hyundai Sonata N Line ще й до оновлення отримував 2,5-літровий турбодвигун потужністю 290-295 к.с. та 8-ступеневу трансмісію-робот N DCT.

Проте чи не найбільші технічні зміни мають з’явитись для звичайних версій автомобіля. Очікується, що замість двигуна «1,6 л турбо» відтепер глобально буде використовуватись 2,5-літровий атмосферний мотор потужністю близько 190 к.с. – тим більш, такий варіант вже існував в гаммі моделі Hyundai Sonata для ринку США. Крім того, варто очікувати появу версії з 8-ступеневим «автоматом» та повним приводом. Допоки ця технічна інформація не підтверджена офіційно, більше відомостей може з’явитись під час презентації моделі в Кореї та у США.

Версія N Line вже існувала для моделі Hyundai Sonata й цей варіант також отримав оновлення – виглядає цікаво! Проте ще цікавішими можуть виявитись технічні зміни загалом: двигун 2,5 л та трансмісія AWD.

Нова концепція салону – у стилі сучасних електромобілів Hyundai

Кардинальних змін зазнав й салон автомобіля. Віднині передня панель побудована з урахуванням двох великих 12,3-дюймових дисплеїв, що поєднані між собою та встановлені з невеличким вигином. Також змінилось розташування джойстика керування «автоматом»: він тепер прихований за кермом. А це рішення вже дозволило змінити центральну консоль, облаштувавши там великі ніші для речей, та ін..

Крім того, додано нове кермо з кнопками керування різноманітними функціями. Змінився блок керування «кліматом» та й дефлектори подачі повітря нові – вони мають видовжену форму, що підкреслено горизонтальною декоративною планкою.

Два поєднані дисплеї, новий джойстик «автомату» під новим кермом, сенсорне керування «кліматом», змінені дефлектори вентиляції та декоративні вставки… Порахуйте всі зміни загалом – й отримаєте геть новий салон, що нагадує вже не минулі версії моделі Hyundai Sonata, а радше сучасні електромобілі Hyundai серії IONIQ.

То ж, коли чекати в Україні? І чи взагалі чекати?

Наразі офіційні представники Hyundai повідомляють, що «поки не планують модель Hyundai Sonata для України». Цікаво, що саме є ключовим у цьому повідомленні – слово «поки» чи все ж фраза «не планують»?

Адже, відверто кажучи, все вперлось у вартість автомобіля: не називаючи конкретних цифр, але говорячи загалом «цінник виходить космічним». Як тільки з’явиться можливість знизити потенційну вхідну вартість автомобіля Hyundai Sonata 2024 – одразу ж постануть нові умови для розгляду запуску в Україні.

Можливо на фінальне рішення вплине сприйняття публікою новинки та навіть коментарі людей під цим матеріалом. То ж я запитаю вас про новий седан Hyundai Sonata 2024: ну що, чекаємо його в Україні?