Купуючи новий смартфон, для старого гаджета з’являється декілька опцій в його подальшій долі. Якісь залишаються в шухлядах робочих столів, інші продаються, а деякі потрапляють в руки родичів та друзів.

Чергове опитування CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) порушило саме таке питання. В опитуванні взяли участь як власники iPhone, так і прихильники Android. І тут учасникам запропонували шість опцій: trade-in, продати, залишити, віддати родичу чи другу, віддати на перероблення, або старий гаджет просто був зламаний, втрачений або викрадений.

Так, серед опитуваних власників iPhone, 43% користуються сервісом trade-in. iPhone непогано зберігає свою вартість, тому оновлюючи гаджет (особливо не дуже старий), можна отримати чималу знижку. Ще 7% користувачів продають свої старі iPhone самотужки, отримуючи ще більше вигоди. Саме ці дві категорії відповідей й склали половину опитуваних власників смартфонів від Apple.

Далі, залишають старий iPhone собі 23% учасників, а ще 13% віддають вже непотрібний їм гаджет близьким. Доля зламаних, втрачених або викрадених пристроїв склала 8%, а залишок з 6% користувачів віддають смартфон на перероблення.

Що користувачі роблять зі своїми старими смартфонами — CIRP

В «таборі Android» ситуація інша. Переважна більшість користувачів — 54% — залишають старий смартфон собі. Тут CIRP зауважили, що 15% покупців нових iPhone є власниками Android-смартфонів, тому варто враховувати, що вони можуть залишати їх на випадок, якщо iPhone їх якимось чином не влаштовує.

Можливо, зазвичай нижча вартість trade-in для телефонів Android робить цю операцію менш привабливою. Або, можливо, клієнти, які переходять з Android на iPhone, хочуть бути впевненими в тому, що у них все ще є знайомий Android-пристрій, на який вони можуть повернутися або до якого вони можуть звернутися, якщо при міграції не вдасться перенести всі контакти, фотографії чи нотатки на новий пристрій з iOS.

Тож до послуги trade-in звертаються 14% покупців нових смартфонів, а самотужки продають старі пристрої лише 4% опитуваних. 8% та 9% припадають на зламані-втрачені-викрадені гаджети та віддані на перероблення відповідно.

А як ви обходитеся зі своїм старим смартфоном, купуючи новий?