На Steam вийшла українська адвентюра The Safe Place від студії Anate Studio. Події гри відбуваються на початку 1990-х рр. в пострадянському індустріальному містечку.

Насправді Anate Studio – це лише одна людина, інді-розробник Анатолій Коваль, а The Safe Place – його п’ята гра, якщо рахувати безплатну The Kite. Усі проєкти Anate Studio відрізняються дуже похмурою атмосферою та соціальною проблематикою.

Сюжет гри розповідає про звичайного інженера Олександра, який потерпає в злиднях у розпал економічної кризи початку 90-х та про 12-річну дівчинку Христину, у якої теж не все гаразд. Олександр випадково вбиває людину, а Христина стає свідком цього. Два герої укладають угоду…

За геймплеем The Safe Place – це класична point&click адвентюра. Шукаємо предмети, пробуємо використовувати їх один з іншим та з усіма активними зонами екрана. Класика. Автор обіцяє, що вибір реплік у діалогах впливає на сюжет гри.

The Safe Place має повне озвучення англійською та українською, як, звісно ж, і повну локалізацію тексту, інтерфейсу та субтитрів обома мовами.