Hollow Home: гра про облогу Маріуполя у дусі This War of Mine

Київська студія Twigames розпочала розробку гри Hollow Home, події якої відбуваються під час облоги Маріуполя. Це наративна RPG про виживання під час бойових дій у місті. Автори надихаються такими проєктами, як This War of Mine та Disco Elysium.

Hollow Home розповідає історію 12-річного Макса, який мешкає у Маріуполі, і починається вона 23 лютого 2022 р., за день до повномасштабного вторгнення. За задумом авторів мета гри – показати жахіття війни очима дитини. Гравці побачать, як люди впадають у відчай та втрачають надію, а велелюдний та прекрасний Маріуполь стає полем бою та перетворюється на власну тінь.

Розробники Hollow Home намагаються якомога достовірніше показати велике місто під час війни. Для дослідження доступні три райони Маріуполя, які змінюються з часом, будинки знищуються, мешканці гинуть, росіяни окуповують цілі райони.

Квести у грі засновані на реальних подіях і переважно стосуються виживання та допомоги іншим. Але через те, що кількість дій, які можна зробити щодня, обмежена, гравці будуть змушені приймати болючі рішення.

Взаємодіючи з іншими персонажами та виконуючи завдання, Макс опановує нові навички: медичну допомогу, приготування їжі та створення предметів першої необхідності.

Hollow Home розробляється для ПК та консолей, а вже невдовзі студія Twigames має представити перший трейлер гри.

Нагадаємо, що Hollow Home – це не перша гра, яка розповідає про травматичний досвід цієї війни й події якої відбуваються в Маріуполі. Це героїчне місце з’являється також в грі The Nightmare Winter, яка, до речі, вже вийшла на Game Jolt, та в одній з частин добірки візуальних новел про війну Ukraine War Stories.