Чи побачимо ми ще колись такі автомобілі? Адже суперкупе Dodge Challenger SRT Demon 170 уособлює собою справжню «американську потужність» бензинового V8 з компресором: він споживає паливо відрами, але дарує масу емоцій!

Наразі компанія Dodge прощається Challenger й на честь цього за останній рік випустила декілька спеціальних версій моделі – вони відрізняються кольоровою схемою фарбування, різноманітними наклейками та декором. Проте новинка Dodge Challenger SRT Demon 170 приваблює не стільки дизайном, скільки технікою.

Адже під капотом в автомобіля Dodge Challenger SRT Demon 170 ховається 6,2-літровий двигун Hemi з посиленими деталями. Все для того, аби витиснути 910 к.с. або навіть 1035 к.с. потужності (при роботі на паливі Е85 з вмістом етанолу 85%). Аналогічно додано підсилений «автомат», приводні вали, шини-сліки Mickey Thompson, систему блокування передніх гальм для виконання burn-out. А як опція – пропонується парашут та каркас в салоні.

Це не жарти, а необхідність: купе Dodge Challenger SRT Demon 170 здатне подолати чверть милі за 8,9 секунди. А прискорення 0-60 миль/год займає лише 1,66 секунди – тобто, до звичної «сотні» такий автомобіль буде точно встигати швидше, ніж за дві секунди.

Загалом мають випустити лише 3300 екземплярів купе Dodge Challenger SRT Demon 170. Причому вартість досить помірна, як для заявлених показників – лише $97 тис.