Попри те, що у світі набирає обертів заборона TikTok для урядових працівників через побоювання щодо безпеки та китайських власників застосунку, іншій популярній програмі від ByteDance поки що вдалося уникнути подібної уваги.

Як показують трекери завантаження застосунків в США, інструмент для редагування відео CapCut, який допомагає людям швидко створювати онлайн відео та меми, за останні тижні був завантажений більше, ніж TikTok, пише WSJ. CapCut був створений ByteDance якраз для TikTok, але також використовується для інших соціальних мереж.

Застосунок дозволяє людям легше редагувати відео за допомогою різних шаблонів, фільтрів, візуальних ефектів і музики. Користувачі кажуть, що це допомагає їм створювати кліпи, які виглядають більш професійно і мають більше шансів стати вірусними на TikTok, в Instagram та YouTube.

Додаток був запущений у 2020 році та зараз має понад 200 мільйонів активних користувачів щомісяця (TikTok має понад мільярд користувачів у всьому світі).

У своїй політиці конфіденційності CapCut зазначає, що для надання послуг він збирає контент, який завантажують користувачі, а також їхні дані, включаючи місцеперебування, стать і день народження, що є частою практикою для інструментів для редагування відео. CapCut заявляє, що зберігає ці дані в США та Сінгапурі, як і TikTok.

Минулого року кількість завантажень CapCut у світі зросла на 43% до понад 400 мільйонів, близько 7% завантажень з минулого року припало на США. Наприкінці минулого року CapCut почав стягувати плату з користувачів за хмарне сховище, а також за додаткові функції та ефекти.