Для компанії Peugeot в Україні компактний кросовер 2008 є одним з бестселерів: він пропонує вдале поєднання яскравого дизайну, сучасних технологій, керованості та комфорту, а також широку гаму двигунів – бензинових та дизельних. Віднині до цього переліку можна додати й електричний двигун. Адже ось-ось в Україні стартують продажі електромобіля Peugeot e-2008.

Ззовні новинка Peugeot e-2008 однозначно позиціює себе у лінійці моделі Peugeot 2008: пізнавані обриси фар та ліхтарів у стилі «кігті лева», виділені лінії на передніх та задніх дверцятах, широка решітка радіатора. Проте електромобіль відрізається власним позначенням у вигляді стилізованої літери «е». Крім того, у фірмовому салоні Peugeot i-Cockip 3D встановлені цифрові дисплеї – вони мають оригінальну графіку, що відображує стан електромобіля.

Найбільші зміни, звісно, приховані всередині електромобіля Peugeot e-2008: під капотом встановлено електродвигун потужністю 100 кВт (136 к.с.), який забезпечує прискорення 0-100 км/год за 9 секунд та 150 км/год максимальної швидкості. А вбудований акумулятор на 50 кВт·год забезпечує автономний пробіг до 330 км (WLTP). Для повної зарядки акумулятора знадобиться близько п’яти годин при використанні зарядної станції типу Wallbox. Також акумулятор можна зарядити від 20% до 80% лише за 30 хвилин завдяки стаціонарній «швидкій» зарядці постійного струму.

Електричний кросовер Peugeot e-2008 буде запропоновано в Україні лише в одній, проте у максимальній комплектації GT. Ця комплектація включає: системи ABS та ESP, адаптивний круїз-контроль, систему попередження про зіткнення та екстреного гальмування у міському циклі руху «Active Safety Brake», активну систему утримування смуги руху «Lane Positionning Assist», камеру заднього огляду, передні та задні датчики паркування, фари Full LED, адаптивне дальнє світло «High Beam Assist», салон Peugeot i-Cockpit та 3D-кластер панелі приладів, мультимедійну систему з 10-дюймовим сенсорним дисплеєм, Android Auto та Apple Car Play, ін..

Вартість новинки PEUGEOT е-2008 GT в Україні стартує з позначки 1 369 000 грн.