NASA знову обрало пропозицію Axiom Space для третього приватного польоту астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Обидві сторони вже підписали замовлення на політ і сподіваються, що запуск відбудеться у листопаді 2023 року, або пізніше, з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Більш точну дату буде оголошено пізніше, оскільки вона залежатиме від термінів інших польотів на МКС, а також від планування діяльності на орбіті.

Перед стартом Axiom Mission 3, спочатку відправитися на космічну станцію має Axiom Mission 2, її запуск очікується у другому кварталі 2023 року.

Наразі Ax-3 перебуває на дуже ранніх стадіях. Приватна космічна компанія все ще повинна подати на розгляд агентства чотирьох запропонованих членів екіпажу та двох членів резервного екіпажу, а командиром місії має бути астронавт NASA, який вже літав на МКС.

За домовленістю сторін, NASA може попросити командира виконати певні завдання або наукові експерименти під час перебування на борту. Тим часом астронавти Axiom Space зможуть використовувати вантажні та інші ресурси NASA на орбіті для повсякденних потреб.