Barotrauma, 2D симулятор підводника на одному з супутників Юпітера у світі, населеному лавкрафтівськими жахіттями, нарешті покинув Дочасний доступ. Версія гри 1.0 вже доступна на Steam і пропонується зараз зі знижкою у 25%.

Розробка Barotrauma, якою опікуються фінські студії FakeFish та Undertow Games, стартувала ще у 2015 році. 5 червня 2019 р. гра з’явилася у дочасному доступі Steam і лише зараз, майже через 4 роки, дісталася до версії 1.0.

Автори Barotrauma надихалися такими іграми, як FTL: Faster Than Light, Rimworld, Dwarf Fortress та Space Station 13. Тут є і конструктор підводних човнів, і менеджмент команди, і битви з чудовиськами, і досить складна рольова система. А ще кооперативний режим на 16 гравців на борту однієї субмарини.

Судячи з даних SteamDB, гра сподобалася гравцям. Steam-рейтинг Barotrauma складає 93/100, продажі перевищили 1 млн копій.

Поточна вартість гри зі знижкою – 374 грн, але наприкінці січня була зафіксована найнижча ціна у 59 грн, тож, можливо, на наступному розпродажу можна буде придбати гру дешевше.