Від анонсу появи HiFi аудіо на стримінговому сервісі музики Spotify пройшло вже понад два роки, але цього так і не сталося. Проте в компанії не відмовляються від своїх планів, повідомив The Verge співпрезидент Spotify Густав Сьодерстрьом. Проте поки що Spotify не готовий поділитися конкретною інформацією з цього приводу.

«Ми оголосили про це, але потім індустрія змінилася з цілої низки причин», – сказав Сьодерстрьом в останньому епізоді програми Decoder. «Ми збираємося це зробити, але ми збираємося зробити це таким чином, щоб це мало сенс для нас і для наших слухачів. Індустрія змінилася, і нам довелося адаптуватися».

Спочатку Spotify заявив, що планує запустити HiFi як преміум-рівень до кінця 2021 року. Відтоді Apple Music додав музику без втрат, а музика високої якості на інших сервісах стала доступнішою.

Коли Сьодерстрьома попросили розповісти про те, як змінилася індустрія, або чи затримка пов’язана з витратами, він відповів, що це не так. «Ми хочемо зробити це таким чином, щоб це працювало для нас і з точки зору витрат. Зі зрозумілих причин я не можу коментувати ні наші лейбл-угоди, ні те, що зробили інші гравці індустрії».

Що стосується того, коли зможуть слухати аудіо вищої якості на Spotify, все, що підтвердив Сьодерстрьом, – це HiFi на платформі «колись з’явиться».